Search This Blog

Saturday, July 2, 2011

suami tunggu di luar...!!!!!!!!

Suatu hari yang damai dengan cahaya matahari yang agak terik, namun tidaklah terasa sgt kepanasan pasalnya...angin sepoi2 bahasa menyapa sepanjang masa tuh buatkan aku terasa sungguh selesa lepak depan kawasan rumah...
jiwa tenang, fikiran terasa ringan kerana x ada problem yang menyelebungi kepala hotak aku...perut pulak kenyang lepas makan tengahari lauk plak lauk feveret aku......kari tenggiri....menyandar kat kerusi mendongak ke atas mengadap permandangan luar rumah, sambil terhibur ngan tarian lemah gemalai daun daun kelapa ditiup angin...pergh damainya suasana ini....
eh ....eh......jap jap.....
.......
urm....yang kat atas tuh ntah paper jer sebenarnyer....haha...xder kene ngene ngan tajuk entry aku,....hahaha....neh aku baru nak start story mory neh......
...story neh sebenarnya dah jadi HIstory dah...
beberapa tahun lepas kot mendalah neh terjadi...
.....wushhhhhhhhhhhhhhhhh.....(sound effect- menandakan dlm mode flash back)......


...suatu hari, time dlm rumah kesayangan aku, benvilla...rumah yang aku diami bermula aku tingkatan 4...kira rumah baru la tuh...(baru beberapa tahun).....
....
telepon aku tetiba berbunyik.....lagu yassin salsabila, rancak berbunyi...memanggil2 aku...aku jawab arr call tuh...ropernye call tuh daripada kakak aku yang mase tu ada dalam master bedroom (bilik mak)...aku plak ader kat ruang tv time tuh...ngah syok layan tv.....heran aku, apsal akak aku neh dlm rumah pon nak main call call aku kot tepon jugak....ishhhhh, ......eh.....
aku baru teringat, .....hahahah....akak aku demam teruk masa tuh....x larat giler kata kau....
dia call aku nak mtak aku bawak die g klinik....anto die g jmper dktor....haha...bertuah sungguh adik ini....

okay,la disebabkan aku neh sorang yang "caring"...adik yang bertanggungjawab, penyayang, penyejuk mata kalau dipandang....(hahaha lelebeh plak aku)......aku bersetuju and aku tggulah beliau bersiap nak bawak g klinik....aku pon sementara tuh g panaskan enjin keta....

..(okla xyah la berbunga ngat ayat nyer...penat nak karang ar)....pendekkan cerita, ....aku bawakla kakak aku tuh g klinik kerajaan kat kampong sebelah.....sampai aje klinik....akak aku register.....pastu g amekla nombor giliran.....and then, kami duduk.....dlm 3 4 minit gitu....sampaila waktu yang ditunggu2....pintu salah sebuah bilik yang ada kat kawasan depan kerusi kami duduk tuh tadi terbukak....lalu nampak la kelibat sorang perempuan baru keluar....ting tong!!!!...no seterusnya....no akak aku.....
sebyyek cepat ek...kesian aku tgk kakak aku kot kene tggu lama....

so aku pimpinla kakak aku neh yang serba lemah dan x larat neh..sbb diserang demam yang dasyat weyh.....panas giler....
dah sampai kat pintu bilik doktor tuh....aku tolakkan la pintu die...
sbb akak aku x larat nak tolak...aku bawak akak aku masuk dlm...x dan aku tarikkan kerusi utk kakak aku duduk....si doktor yang penuh keyakinan tuh dan keselamberan beliau....menegur aku.....Encik.....urm....suami sila tunggu di luar yer!!!!!......

aku dlm kekonpiusan....keluar la dari bilik dktor tuh....tp sambil memikirkan beberapa perkataan yang sesuai utk aku menjelaskan situasi itu pada diri aku.....
urm.....bila plak aku kahwen ngan kakak aku?.......

????????????????????????????????

......kakak aku yang x sehat tadi tuh dah setel urusan ngan doktor....dah amek ubat semua....
masukla dlm kereta.....die yang tadinya lemah giler , xlarat...tetiba leh ketawa....aku dah leh agak dah apsal die neh tetiba ketawa.....
mesti ingatkan situasi dlm klinik td.....chaittttt!!!!.....(dlm dlm x sehat, leh ketawakan aku lagi tuh)...
....akak aku sebenarnya ada 4 org,....termasuk yang sorang neh......dorang neh selalu ngusik aku...cakap aku neh mat belia.....suka tgk berita....minat politik....x suke tgk kartun....mmg mcm org tuwer kata dorang.....sekali ari neh jadi kes mcm neh.....aku jadi bahan la kt dorang...leh tahan gak seminggu aku jadi bahan....siott tol....

hahaha....skank neh...aku dah pon nak masuk 24 tahun....dah mmg agak dewasa drpda jiwa remaja mase kes neh terjadi dulu....aku ingat ingat balik....aku pon senyom sorang2...hahaha......
xperla...best gak org tgk kita mcm org tuwer...mcm suami org....maksudnya>>>>>>>>

*maksudnya doktor tadi mengakui kematangan wajah yang aku miliki, seperti seorang suami...mithali...walaupon umur baru belasan tahun*.....hahaha....
tuuwerrrr sebelom waktunyer....Peace Yawww

2 comments:

liyana said...

alamak.... xrumajala cmnie~

Ольга Петрова said...

Приключения- подскажите хорошую проститутку Киев
Владею искусством любви. Тебе милый будет со мной тепло и уютно. Жду тебя в гости мой мужчина! Могу приехать в гости!Милый в цену за часик входит секс и минетик. Об остальных услугах можешь узнать позвонив мне... Быть добрым - благородно. Но показывать другим, как быть добрым, - еще благородней, и не так хлопотно.